Powered By Blogger

fredag 25. juni 2010

Pinups på Pop-up, Mercur



Da er det tiden inne for litt sommerlige fargerike damer! Ringer og anheng med pinups og blomster, et par flaskekorker også.

The 4 agreements: smykker som snakker til deg.



Her er det nye plastik smykke: The 4 agreements. Nå har jeg bare gjørt det slik at jeg sendte et forespørsel til Don Miguel sitt kontor om hvordan ligger det an med åndsverksloven og sånt. Det kan jo hende (mest sannsynlig) at jeg ikke får lov til å lage dem slik. Jeg har lest den boka for noen år siden og synes det er greit å formidle det viktige budskapet på denne måten. Jeg har laget 5 av dem så langt, de er litt forskjellige.

The Four Agreements are:

1. Be Impeccable with your Word.

Speak with integrity. Say only what you mean. Avoid using the Word to speak against yourself or to gossip about others. Use the power of your Word in the direction of truth and love.

2. Don’t Take Anything Personally.


Nothing others do is because of you. What others say and do is a projection of their own reality, their own dream. When you are immune to the opinions and actions of others, you won’t be the victim of needless suffering.

3. Don’t Make Assumptions
.

Find the courage to ask questions and to express what you really want. Communicate with others as clearly as you can to avoid misunderstandings, sadness and drama. With just this one agreement, you can completely transform your life.

4. Always Do Your Best.


Your best is going to change from moment to moment; it will be different when you are healthy as opposed to sick. Under any circumstance, simply do your best, and you will avoid self-judgment, self-abuse, and regret.

tirsdag 15. juni 2010

mandag 14. juni 2010

Silke, håndmalt



Jeg har masse stoffrester som ble igjen etter klær. Det er en stund siden jeg sydde noe, egentlig. Men det er håndmalt silke, i ulike teknikker... Jeg bestemte meg å lage noe annet enn klær og bilder.

Hegra, Galleriet Pryd og Fryd

På søndag har jeg besøkt det fine galleriet på Hegra . Det ligger i en gammel skole-bygningen. Alle museene var åpne, ungen min hadde det kjempeartig og lekte læreren på et klasserom fra 1800-tallet. Det fine galleriet med masse fine klær, vevde bilder, keramikk og redesignete klær er absolutt verdt å besøke! Galleriet Pryd og Fryd.

onsdag 9. juni 2010

Nye ting på Epla i dag.





Her er det ringer og halssmykker som jeg laget av små glassplater i krystalklart glass i teknikk decoupage (husker ikke om det er riktig å skrive det ordet slik, skal undersøke).

tirsdag 8. juni 2010

Nye ringer i glass.





Her er det noe nytt. Noen kommer sikkert nok på Epla, andre på Pryd Pop-up og Galleriet brukskunstforening.

Hvorfor Nostalgi?








Hvorfor Nostalgi? Jeg har lovet å folklare det en gang. I fjør kom jeg over en teknikk relatert til glassfusing. Denne teknikken går på at bildene printes på spesielt papir og det lages overføringsbilder på det. Jeg lager smykkene ferdig av farget glass i ønsket str. og farge. Teknikken glassfusing betyr smelting av flere lag glass ved høye temperaturer (780-820 C) i en spesiell glassovn. Dette tar tid, ofte 1 døgn fra man fyller ovnen til man kan se på resultatet. Dette er på grunn av at glasset kan verken varmes opp veldig fort eller avkjøles raskt, det kan bli stresset og kan gå i stykker. Ok, når det er ferdig, overfører jeg bildene på glass og brenner en gang til. Temperaturen i ovnen er rundt 700 C! Det spesielle papiret som jeg printer bildene på gir en veldig fin sepia (rødbrun) farge. Da jeg så det for første gang, ga det en følelse av å se på et gammelt bilde. Og sånn ble det til. Jeg har alltid vært fascinert av ballett. Der er flere grunner til det. Jeg er fra Russland, og der er vi stolt av russisk ballett! En av mine favorittkunstnerne er Leon Bakst. Han var en stor malerkunstner og klesdesigner, og er mest kjent for sine arbeider for ballet. Den tiden var fantastisk. "Russike sesonger" skapte mye omtale i Paris og kreasjoner til Bakst har påvirket mote i den perioden. Han har laget kostymer til de ballettene som Anna Pavlova og andre kjente ballettdanserinner danset i. Tamara Karsavina var også en av de berømte ballettdanserinner som Bakst har tegnet kostymer til. Det er så mange navn og ansikt som er glemt og fortjener å bli "kjent" på nytt. Jeg er så fascinert av historiene til de damene som er på disse gamle bildene, at jeg lager smykker med disse bildene som hyllest til styrke, feminitet, utholdenhet, eleganse, individualitet, ja - alt jeg forbinder med den moderne kvinnen også.
Hei! Jeg ønsker alle velkommen til min blogg. Det har vært litt lite tid, men jeg skal prøve å være flink til å skrive.